دریاچه وان کجاست؟ راهنمای کامل سفر به این بهشت آبی

دریاچه وان، بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه، در آناتولی شرقی نزدیک مرز ایران قرار دارد. این پهنه آبی با مساحت ۳,۷۱۳ کیلومتر مربع و عمق حداکثر ۴۵۰ متر، یکی از عجایب طبیعی خاورمیانه است. نام دریاچه از شهر باستانی وان، پایتخت پادشاهی اورارتو، گرفته شده است.

بهترین زمان بازدید از این دریاچه، بهار (آوریل تا ژوئن) و اوایل پاییز (سپتامبر تا اکتبر) است که آب‌وهوای معتدل و مناظر سرسبز، سفری خاطره‌انگیز رقم می‌زنند.

دریاچه وان کجاست؟

دریاچه وان که یکی از جاهای دیدنی وان است در منطقه آناتولی شرقی ترکیه، نزدیک به مرز شمال‌غربی ایران قرار دارد. این دریاچه در نزدیکی شهر وان ترکیه واقع شده و از سمت ایران، به شهرهای مرزی شمال‌غرب مانند ارومیه و خوی در استان آذربایجان غربی نزدیک است، به‌طوری‌که فاصله تقریبی آن تا شهر خوی ایران حدود ۱۲۰ کیلومتر است.

تاریخچه دریاچه وان ترکیه

دریاچه وان از هزاران سال پیش در تاریخ منطقه خاورمیانه نقش مهمی داشته است. نام این دریاچه از شهر باستانی وان، پایتخت پادشاهی اورارتو (قرن‌های دهم تا هشتم پیش از میلاد)، گرفته شده که در کرانه شرقی دریاچه شکوفا بود.

یونانیان باستان این دریاچه را «توسپیتیس» یا «آرسیسا» می‌نامیدند. این دریاچه همیشه برای مردم بومی و تمدن‌های کهن، به‌خاطر آب و زیبایی‌اش، ارزشمند بوده است.

دریاچه وان

مسیرهای دسترسی به دریاچه وان

برای سفر به دریاچه وان از شهر استانبول، ابتدا باید خود را به شهر وان برسید. سریع‌ترین راه برای این کار، پرواز به فرودگاه فرید ملن وان است که حدود ۲ ساعت طول می‌کشد و هزینه پرواز آن حدود 64 دلار است.

اگر هزینه تهیه بلیط هواپیما را ندارید می‌توانید با اتوبوس به وان سفر کنید، اما سفری طولانی بیش از ۲۲ ساعت در انتظار شما است.

از مرز ارومیه یا خوی، می‌توانید با خودرو شخصی، اتوبوس یا قطار به وان سفر کنید. یا با تور وان به این منطقه زیبا سفر کنید. مدت زمان سفر حدود ۳ تا ۴ ساعت است.

همچنین، با خودرو شخصی می‌توانید از مرز رازی (نزدیک خوی) عبور کنید و ۲ ساعته به شهر وان برسید.

بهترین زمان برای بازدید از دریاچه وان

بهترین زمان برای بازدید از دریاچه وان، فصل بهار و اوایل پاییز است، زیرا آب‌وهوا معتدل و طبیعت اطراف سرسبز و دیدنی می‌شود. این ماه‌ها، بهترین زمان برای سفر به وان است و می‌توانید از مناظر خیره‌کننده دریاچه و آرامش آن نهایت لذت را ببرید.

آیا می‌توان در دریاچه وان شنا و آبتنی کرد؟

دریاچه وان با آب غنی از مواد معدنی مانند سدیم، کلرید و منیزیم، برای شنا بسیار مفید است و می‌تواند به بهبود بیماری‌های پوستی کمک کند. بااین‌حال، به دلیل عمق زیاد دریاچه، شنا تنها در مناطق کم‌عمق مجاز است.

همچنین، به‌خاطر خاصیت قلیایی آب، نباید بیش از ۱۵ دقیقه شنا کنید تا از تحریک پوست جلوگیری شود. علاوه بر شنا، می‌توانید در ورزش‌های آبی که در دریاچه برگزار می‌شود، شرکت کنید و از تجربه‌ای هیجان‌انگیز آن لذت ببرید.

شنا در دریاچه وان ترکیه

جاهای دیدنی نزدیک به دریاچه وان

حالا که بازدید و خوش‌گذرانی‌تان در دریاچه وان به پایان رسیده، برای تکمیل سفرتان به وان و لذت بردن از جاذبه‌های بیشتر، پیشنهاد می‌کنیم سری به مکان‌های دیدنی نزدیک این دریاچه بزنید.

 در ادامه، چند جای دیدنی نزدیک دریاچه وان را معرفی می‌کنیم:

جزیره آکدامار

این جزیره زیبا در وسط دریاچه وان قرار دارد و با قایق می‌توان رفت. کلیسای تاریخی صلیب مقدس (قرن دهم میلادی) با کنده‌کاری‌های زیبا، مهم‌ترین جاذبه جزیره آکدامار است. 

قلعه وان (وان کاله‌سی)

در نزدیکی شهر وان و در چند کیلومتری دریاچه، این قلعه تاریخی روی تپه‌ای بلند قرار دارد. این قلعه متعلق به پادشاهی اورارتو (قرن نهم پیش از میلاد) است، قلعه وان چشم‌اندازی بی‌نظیر به دریاچه دارد و سنگ‌نبشته‌های باستانی آن بسیار دیدنی است.

چاووش‌تپه

در جنوب دریاچه وان، این مکان باستانی بقایای یک کاخ-قلعه اورارتویی است. معبد، کتیبه‌های سنگی و مخازن باستانی آن نشان‌دهنده تمدن با سابقه اورارتو است. بازدید از اینجا برای علاقه‌مندان به تاریخ بسیار جذاب خواهد بود.

آبشار مرادیه

آبشار مرادیه در حدود ۸۰ کیلومتری شمال شهر وان، در میان طبیعت سرسبز قرار دارد. محیط آرام و مناظر دیدنی آن به ویژه در فصل تابستان و زمستان برای پیاده‌روی و عکاسی عالی است،

افسانه هیولای دریاچه وان چیست؟

سال‌هاست که در داستان‌ها و افسانه‌های مردم بومی، از موجودی اسرارآمیز در دریاچه وان سخن گفته می‌شود که گفته می‌شود حدود 15 متر طول دارد و به هیولای لاک‌نس شباهت دارد.

برخی ادعا کرده‌اند آن را دیده‌اند، اما هیچ تصویر واضحی از آن ثبت نشده است. این افسانه در ادبیات و فرهنگ ترک‌های بومی این منطقه چنان ریشه‌دار است که بخشی از اشعار آن‌ها را تشکیل داده است.

کنجکاوی برای یافتن این هیولا، باستان‌شناسان را به کاوش در اعماق دریاچه سوق داد و در نتیجه، به‌جای هیولا، قلعه‌ای 3000 ساله از تمدن اورارتو کشف شد که به دلیل آب‌های قلیایی دریاچه، سالم باقی مانده است. این اکتشاف نشان داد که افسانه‌ها گاهی می‌توانند راهگشای یافته‌های تاریخی ارزشمندی باشند.

کلام آخر

دریاچه وان، بزرگ‌ترین دریاچه ترکیه در آناتولی شرقی نزدیک مرز ایران، با عمق ۴۵۰ متر، مقصدی بی‌نظیر برای طبیعت‌دوستان و تاریخ‌دوستان است.

بهترین زمان سفر به این دریاچه بهار و اوایل پاییز است. برای سفر می‌توانید از تهران با هواپیما، اتوبوس یا خودرو شخصی به وان برسید یا از شهرهای مرزی مثل خوی با اتوبوس یا قطار سفر کنید. 

نظرات خود را بیان کنید